Най ефективните диети за отслабване

Има три вида начини за намаляване на телесното тегло: твърди, пречистващи и щадящи. Съветваме ви да не прибягвате до сурови методи, освен ако не е наложително, защото имат много странични ефекти. Но ако трябва спешно да отслабнете, можете да опитате тази опция: пълно отхвърляне на висококалорични храни и преминаване към нискокалорична диета. Максималният дневен прием на калории е 1300 калории. За да избегнете постоянно чувство на глад, трябва да разделите храната на 7-8 хранения.

По-щадящ вариант: метод за почистване, който се състои в отказ от животински продукти, както и пържени, мазни и пушени храни. Те трябва да бъдат заменени със зеленчуци, плодове, зърнени храни, нискомаслени млечни продукти. Но в този случай е важно да ядете малки порции 5 пъти на ден.

Пестещата диета е най-лесна за понасяне, тя е предназначена за отслабване в рамките на един месец. Няма строги ограничения, но трябва да се изключат напълно калоричните храни, бързото хранене, десертите, кифлите, сладките и газирани напитки. Също така отказваме мазни, пържени, пушени. Вместо това ядем черен хляб без мая, малко престояли неподсладени кифлички, масло, целина, мляко, зеленчуци и плодове. Можете също така да ядете зърнени храни, бобови растения, постно месо и риба. Пием зелен чай, кефир, плодови сокове. Но не от пакети, а изцедени със собствените си ръце!
Лесни диетични тайни

За да отслабнете, е важно да останете мотивирани: помнете целта си. Също така се опитайте да направите този период приятен: не се затваряйте, общувайте, ходете на чист въздух, спортувайте. Не забравяйте да пиете най-малко 2 литра чиста минерална вода на ден, яжте на малки порции и тогава диетата ще бъде по-лесна за приемане.

Прегледи и резултати на тези, които са отслабнали

Диетата от BeFit е тествана от много момичета. Техният опит потвърждава: преходът към балансирана диета е пряк път към стегната, красива фигура!
Прегледи на лекари и специалисти

Лекарите напомнят: здравословната скорост на отслабване е 0,5-1 кг на седмица. Можете да отслабнете с 2 кг на седмица без последствия за вътрешните органи, но по-бързите темпове са стрес за тялото. Не преминава без следа, което води до ендокринологични разстройства и заболявания на стомашно-чревния тракт. Освен това, увлечени от строги диети, можете да попаднете в капана на хранително разстройство. Може да се изразява както в компулсивно преяждане, така и в страх да не хапнете нещо вредно.

Затова лекарите съветват да не гладувате, а да балансирате диетата си, така че тялото да получава всички необходими хранителни вещества. Ако искате да отслабнете, калорийният дефицит трябва да е лек. Проучванията показват, че е безопасно да намалите диетата си с не повече от 25% калории от текущата си порция.

Вашият коментар