Как да излезем от диетата

Диетата е чудесен начин да отслабнете и да постигнете тялото на мечтите си, без да изтощавате тялото си с дълги тренировки. Не всеки обаче знае, че диетата не е само нова диета и контрол на консумираните калории. Често това се превръща в новонатрупани килограми. За да не е напразна вашата диета, подготвихме за вас няколко съвета, които ще ви помогнат да не напълнеете след излизане от диетата!

Основни принципи

Когато се върнете към обичайния си начин на живот, ви препоръчваме да се придържате към редица основни правила:

– постепенно увеличавайте нивото на калориите, не включвайте веднага храни, които преди това са били забранени във вашата диета;

– пийте много сокове, зелен чай и, разбира се, вода;

– разширявайте диетата си стъпка по стъпка, по-добре е да връщате тежките храни постепенно и на порции;

– обемът на порциите също не трябва да се увеличава наведнъж, в противен случай това може да причини различни храносмилателни проблеми, включително лошо храносмилане;

– в първите дни на излизане от диетата дайте предпочитание на течни зърнени храни и супи, след което можете постепенно да добавяте кайма и различни сосове към ястията.

Спазването на тези правила ще ви предпази от нежелано наддаване на тегло и ще премахне възможността от стомашни проблеми.

Изготвяне на ново меню

Последният ден от диетата изобщо не означава, че на следващия ден можете да ядете всичко и във всякакви количества. Първите дни е по-добре да се въздържате от кардинални промени и след това постепенно да въведете в диетата забранени преди това ястия. За да улесните този процес, ви препоръчваме да създадете меню, което да следвате след излизане от диетата.

На първо място, трябва да решите с каква цел сте решили да отидете на диета. Ако това е в името на краткосрочен резултат, тогава съставянето на меню за напускане на диетата няма да е трудно. Достатъчно е да се придържате към следните прости точки:

– Изключете пържените храни от диетата (поне за една седмица);

– Не яжте сладкиши от бяло брашно;

– Намалете до минимум консумацията на сладкиши и сладки плодове.

Ако искате да постигнете стройно тяло и да запазите резултата за дълго време, тогава процесът на напускане на диетата, както и диетата като цяло, трябва да се подхожда по-отговорно. Направете списък с храни, от които искате да се откажете временно. Както и списък с храни и ястия, които абсолютно не искате да върнете към диетата си. След като постигнете желания резултат, започнете постепенно да разширявате диетата си с храни от първия списък. Така можете да поддържате стройна фигура, както и да се отървете от желанието за вредни и мазни храни.

Важно е обаче да разберете, че за да бъде диетата възможно най-ефективна, трябва не само да ограничите диетата си, но и да промените начина си на живот. Изобщо не е необходимо да се решавате на кардинални промени, достатъчно е да започнете да правите упражнения сутрин и малки физически упражнения.

Трябва също да се отбележи, че твърдите ограничения не трябва да бъдат дългосрочни. След известно време те ще започнат да имат отрицателен ефект върху тялото. Ако искате да постигнете стройна фигура за дълго време, тогава ви съветваме да се отнасяте отговорно към процеса на излизане от нея. Това ще ви позволи да поддържате здравето си и да останете в отлична форма за дълго време!

Вашият коментар